... (schot)

6e klasse 09

18 januari 2020 13:30

P. Pop

De tweede competitiehelft is aangebroken en dat betekent dat we al onze tegenstanders nog een keer tegenkomen. Deze zaterdag was de beurt aan Die Haghe 7, de vorige wedstrijd schrokken we van dit superfitte elftal, dus er stond het nodige op het spel. Die Haghe stond een plek boven ons op de ranglijst, dus DUNO was gespitst op het winnen van de wedstrijd.

DUNO begon geconcentreerd aan de wedstrijd en alles wees erop dat onze mannen voor de winst wilden gaan. DUNO zette druk en maakte het Die Haghe erg lastig. Die Haghe was voetballend echt de betere ploeg deze wedstrijd, maar DUNO ging slim met haar kansen om. Waar de spelers van Die Haghe onderling op elkaar mopperden, voetbalde DUNO met plezier. Na een half uur in de eerste helft maakte Daan de 1-0 en negen minuten later schoot Joaquin de 2-0 binnen. Met deze stand op het virtuele scorebord gingen we de rust in.

Binnen een minuut na de aftrap van de tweede helft, moest Tim P. geblesseerd het veld verlaten. Vervelend want van hem gaat veel dreiging uit en hij heeft menig assist en doelpunt op zijn naam staan. Gelukkig nam hij voor de rest van de wedstijd de coachrol op zich. Die Haghe rook kansen en bleef drukken op de verdediging van DUNO. Maar keeper Mike hield zijn doel goed schoon. In de 59ste minuut lukte het Die Haghe te scoren en kwamen zij terug tot 2-1.

Alle hens aan dek voor DUNO maar wonder boven wonder lukte het om met deze stand de eindstreep te bereiken. Drie punten in de pocket en derde in de stand op dit moment. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Wanica Star op het programma.