Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO JO17-2 maakt het SV Leidschenveen nog knap lastig

Waar ooit weidse grasvelden ons een fraaie aanblik op typisch Hollands polderlandschap boden vonden we onszelf vandaag terug in de rechttoe rechtaan Vinex van Leidschenveen. Op een sportcomplex, dat weliswaar nog blonk van nieuwigheid, maar tegelijkertijd getuigde van het soort zielloze somberheid, waar je tegenwoordig steeds vaker toe veroordeeld lijkt.

Naast het monotone achtergrondgeluid van het voorbijrazende verkeer op de A12 was er ineens wat commotie in de panelen, toen onze DUNO-mannen arriveerden. Hadden ze nu zelf een eigen scheidsrechter meegenomen? Nee hoor, gelegenheids invaller Marten was alleen nog niet in de gelegenheid geweest zijn scheidsrechterskloffie uit te trekken, toen hij direct na afloop van zijn optreden van de Haagsche Dynamiek getrokken werd. Tot zichtbare opluchting van de Leidschenveners mochten ze dus gewoon onder hun vaste leidsman voetballen. Een nogal nadrukkelijk aanwezige, die niet altijd in even positieve zin zijn stempel op het duel zou drukken. We startten op papier duidelijk als de underdog, want door enkele recente monsteruitslagen waren de gastheren inmiddels opgeklommen tot de tweede plek op de ranglijst.
JO17 2 Leidschenveen Lars
Toch hadden we in de beginfase niet al teveel moeite met de doorgaans weinig creatieve aanvallen van de tegenstander. Aan de andere kant konden we zelf ook nauwelijks gevaarlijk worden. SVL beschikte over een vooral fysiek sterke verdediging, die als het moest links en rechts ook aardig kon uitdelen. Daarbij werd soms wel erg veel met de mantel der liefde bedekt, maar tot al te grote tevredenheid bij de leiding van het thuisteam leidde het spelverloop tot dan toe nog niet.
"Hij moet tussen de palen" schreeuwde hun nogal geagiteerd ogende coach bij voortduring. Blijkbaar wisten zijn spelers dit nog niet en dan is dit soort informatie natuurlijk altijd meegenomen. De druk op het DUNO-doel werd dan ook langzaam maar zeker hoger, de aanvankelijk aanwezige onderschatting moest de tegenstander toch van lieverlee bijstellen. Al was het alleen maar om de stembanden van de trainer een beetje te sparen. Ramon hield ons nog een paar keer goed in de race, terwijl de steeds spaarzamer wordende DUNO-uitvallen stierven in schoonheid of simpelweg getorpedeerd werden. Er mocht vandaag veel, wisten we inmiddels.
JO17 2 Leidschenveen RamonNet toen we voorzichtig dachten dat we ongeschonden de rust gingen halen lag-ie er toch ineens in. Een aanval over links werd onvoldoende scherp verdedigd en zelfs Ramon was kansloos op de inzet. Dat was even slikken, zeker toen ook Thierry met bovenbeenklachten de strijd moest staken. De bodem van onze wisselvoorraad begon langzaam in zicht te raken. Maar de bodem van de gifbeker helaas nog niet, want nog voordat we van de schrik van de achterstand bekomen waren stond het alweer 2-0. Nooit zullen we weten wat er gebeurd zou zijn als het geplaatste schot van Dwight langs de voor DUNO goede kant van de paal zou zijn gegaan en we kort voor rust op 2-1 zouden zijn gekomen. Maar het mocht niet zo zijn en de achterstand bleef dus zoals hij was.

Als tactische omzetting na rust ging Marten van laatste man in de spits spelen en dat gaf wat meer dynamiek en dreiging naar voren. Ondanks het nodige duw- en trekwerk en de bijbehorende aanslagen op de enkels wist hij op de been te blijven, maar wist uit evenwicht gebracht de uitkomende keeper net niet te verschalken. Jammer, maar we toonden ons nu duidelijk gelijkwaardig en op jacht naar de aansluitingstreffer. De arbitrage stoorde zich daarbij blijkbaar minder aan stevige overtredingen dan aan commentaar en captain David ontsnapte zodoende maar net aan geel. Scheids: "Jij moet niet altijd het laatste woord willen hebben". David: "Oké scheids.....".
JO17 2 Leidschenveen RemkoDUNO probeerde uit alle macht nog iets terug te doen, waarbij in de commotie Ramon in de tweede helft bijna het verkeerde doel ging verdedigen, ook hier wisselen ze namelijk altijd na rust, en Ingmar zelfs een veld verderop een bal nog koppend probeerde binnen te houden. Aan de focus en inzet lag het dus niet, hoewel een SVL-aanvaller toch plotseling vrij ongehinderd binnen de zestien een actie mocht maken. Om daarna de 3-0 binnen te schieten, waarna de wedstrijd toch echt wel was gelopen.

We bleven desondanks dapper gaan voor een eervol resultaat, maar het was langzamerhand steeds meer vechten tegen de bierkaai. Uit een afgeslagen aanval wilde Dwight met een vrij veld voor zich een veelbelovende counter inzetten, maar hij werd met twee armen om zich heen voor de zoveelste keer beetgepakt en achterover getrokken. Weg mogelijkheid. Vrije trap en wellicht een gele kaart zou je denken en dat klopte dan ook wel. Alhoewel, de verwachte vrije trap kregen we tegen evenals de gele kaart voor Dwight. Reclameren, was het argument en dan weet je dat er vanmiddag maar heel weinig eer te behalen viel. De omstreden vrije trap ging overigens over.
JO17 2 Leidschenveen muurtjeMet tien man de slotfase in dus, met maar twee opties: mond stijf dicht houden en verdere schade beperken. Dat laatste lukte helaas maar gedeeltelijk. Na wederzijds duwen en trekken tussen Remco en een SVL-aanvaller zagen we de bui alweer hangen: de bal ging op de stip. Natuurlijk, ook dat kon er allemaal nog wel bij. Lang verhaal kort: met een ingecalculeerde nederlaag het veld af, waarbij de 4-0 einduitslag gezien het spelbeeld ietwat geflatteerd leek. In de laatste minuut klonk er zelfs nog een cynisch applausje van de DUNO-toeschouwers toen we als een soort afscheidscadeautje onze eerste vrije trap vanwege een overtreding in deze wedstrijd mee kregen.

Nadat volgende week zaterdag HVV waarschijnlijk zonder puntverlies het kampioenschap binnen zal halen, ik zie hen thuis in ieder geval niet verliezen van dit voetballend nogal povere Leidschenveen, mogen wij zondag weer aan de bak. In ons een na laatste thuisduel, tegen Graaf Willem II VAC. Wie weet kunnen we op deze Eerste Pinksterdag nog voor een aardige verrassing zorgen.

Voor de foto's 

Sjaak Hof
 
 
 
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Free-Kick
M.C. Verhoef
Van der Loo Schoonmaakdiensten
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
Fröling's

Advertentie

Advertentie