Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO JO15-3 wint met 4-1 comfortabel van VELO JO15-5

Hoeveel regen kan er vallen? Veel ja, alle hemelsluizen stonden vrijdag de hele dag en nacht open. En dat terwijl de tweede bekerwedstrijd op het programma staat bij het altijd lastige VELO. Ik check telefonisch bij VELO of de wedstrijd doorgaat. Er zijn daar ook nog grasvelden, vandaar. Een heus keuzemenu brengt me uiteindelijk bij de voetbalafdeling: het gaat door. Nu kan ik het team in de appgroep geruststellen. VELO is een omni-sportvereniging, dus je kan daar behalve voetballen nog vele andere sporten beoefenen, zelfs dammen. We hebben om 12:00 uur afgesproken te verzamelen, om 12:30 uur moeten we spelen. Ik verzamel vandaag eerst vroeg bij DUNO, om zo nog even bij mijn andere topper in DUNO JO13 te kijken, en vervolgens reis ik samen met vriend Kenrick af naar Wateringen. Kenrick heeft namelijk ook nog een JO11 team onder zijn hoede, hij is echt wel een hele drukke vrijwilliger.

Helaas is Franklin vandaag wegens gebrek aan een oppas verhinderd. Hij wenst ons allemaal veel succes, hartstikke leuk en bedankt nog! We  moeten het deze wedstrijd ook stellen zonder Asli, Tony en Mick. Met kleine blessures en andere belangrijke verplichtingen moeten ze zich helaas afmelden. Het DUNO JO15 keepersbeleid laat Yusuf vandaag bij ons keepen. Aangekomen in Wateringen melden we ons bij het wedstrijdsecretariaat. Veld 4 en kleedkamer 12. Deze kleedkamer zal ons nog lang heugen. Hoe het komt weet ik nog steeds niet, maar de lucht die er hangt is ondraaglijk. Zo moet het in een mortuarium ruiken als de stroom uitvalt. Hier wordt na afloop niet gedoucht, dat lijkt me duidelijk. De deospray van Isaiah wordt volledig opgeofferd, maar zelfs dat helpt niet veel. De (vanwege de lucht en de af te leggen afstand naar het veld) korte bespreking brengt duidelijkheid bij de jongens en meiden over de opstelling en de tactiek. 

We beginnen met Yusuf in het doel. Timo, captain van vandaag Jonathan, Edwin en Iris van rechts naar links spelen achterin. Op het middenveld Quint, Isaiah en Zuleyha, en voorin Mark, Floris en Dominique. Vandaag begint Luke als enige wissel op de bank. De vader van Zuleyha gaat vlaggen, nog vriendelijk bedankt daarvoor. Als het tijd is om te beginnen blijkt het team van VELO nog niet compleet. VELO staat overigens voor Verdedig En Loop Op, dat u dat even weet. Maar na onze goede en serieuze warming up en het arriveren van de scheidsrechter gaat de wedstrijd toch echt beginnen. Wij met elf, zij met tien, het is even niet anders. Vanaf het begin is het duidelijk, dit wordt een heel andere wedstrijd dan vorige week, we hebben vandaag een duidelijk betere tegenstander. We zoeken wel de aanval en dit leidt tot een snelle 0-1, mooi in de verre hoek binnengeschoven door Dominique. 
JO15 3 Yusuf 1Niet veel later komen er VELO-hulptroepen. Ze zijn nu ook compleet met zelfs nog een wissel. Het is een enerverende wedstrijd met vooral veel fysieke duels. We voeren onze taken goed uit, en komen niet in de problemen. Enkele snelle uitbraken van onze kant zorgen nog voor het meeste gevaar. Halverwege de eerste helft knalt Mark hard de 0-2 in de korte hoek, wat een heerlijk doelpunt. Zoals ik al zei, de wedstrijd is fysiek, en als je daar vooral als DUNO-speler over klaagt heb je direct een vrije trap tégen te pakken. 'Ik duld geen commentaar', brult de scheids naar onze dug-out. Oké, duidelijk. De 0-3 van wederom Mark is wederom prachtig, en een overwinning voor ons is duidelijk in de maak. De enkele kans die VELO krijgt wordt vakkundig gepakt door Yusuf, en samen met het hele team houden we de nul. 

Het is rust en we besluiten op het veld te blijven. De reis naar de kleedkamer en terug duurt op zich al ruim een kwartier. VELO gaat wel en komt na ruim 20 minuten pas terug. Geeft niks, we hebben onze rust hard nodig, leuk om te zien dat sommige kinderen echt alles hebben gegeven. We hebben de rust ook gebruikt om alle denkbare scenario's voor de tweede helft door te nemen. Er worden wat foto's en selfies gemaakt, en volgens John heeft Kenrick de beste lach voor een tandpastareclame. JO15 3 VELO duel
In de tweede helft lijkt de VELO-druk iets toe te nemen, maar we kunnen eenvoudig stand houden. De vele DUNO toeschouwers moedigen aan en helpen zo mee aan het goede spel. Een prachtige vrije trap van Mark die de bal van buiten de zestien binnenkrult word helaas en onterecht afgekeurd. Buitenspel! Onmogelijk, beseft ook de scheidsrechter te laat, en hij laat de vrije trap overnemen. Helaas rakelings over, maar gelukkig niet veel later toch 0-4 door Mark. Een hattrick voor hem dus, een héle kleine provocatie van Mark en de scheidsrechter slaat een beetje door. Zijn Velodroom komt vanmiddag niet uit, maar wij blijven kalm en beleefd. Uit voorzorg hebben we voor Mark een publiekswissel in petto. Heel even was het de wereld op z'n kop. We laten de scheids met rust, en laten ons ook niet door de VELO-coach uit onze dug-out lokken. 

Met een hele late tegentreffer laten we VELO ook nog even juichen. Een topprestatie van het hele team, zonder uitzondering. Jullie hebben voor iedere meter kunstgras en iedere bal gestreden en dik verdiend gewonnen. De trainers zijn trots op jullie, en we hebben met opgeheven hoofd de scheidsrechter gewoon bedankt. Met een big smile verlaten het sportpark. Volgende week alweer de laatste bekerwedstrijd, ik hoop dat iedereen er dan weer is!

Prettig weekend, Paul

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
VoetCentraal
Malaika Kids
R.A. von Oven & Zonen
ING
Tios
Free-Kick

Advertentie

Advertentie