Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO JO15-1 na mooie strijd langs BMT

Vandaag stond een zware wedstrijd op het programma. Op deze zonnige zaterdagochtend was BMT de tegenstander. Een blik op de ranglijst leerde ons, dat we deze tegenstander moesten kunnen hebben, maar bij een uitwedstrijd tegen BMT komen er soms wat andere sentimenten kijken. De opdracht was duidelijk. Er moest gewonnen worden, want concurrent Die Haghe laat dit seizoen geen steken vallen, al kregen zij vandaag Scheveningen op bezoek. Deze ploeg was ook nog ongeslagen, maar had de beste teams nog niet gehad. Voor BMT stond er niets meer op het spel. Issam en Thomas konden nog steeds niet meespelen, en Levi en Sem waren niet 100% fit. Danitsja was gelukkig weer terug, zodat er weer een solide blok in de verdediging stond.

DUNO begon goed. Justin gaf Rosco een mooie kans, en we hadden al heel snel op voorsprong kunnen staan, maar de paal stond in de weg. Even later brak Giovanni door. Hij wilde het blijkbaar heel mooi afmaken, maar via de punt van zijn schoen ging de bal hoog over. Kavish, Boris, Danitsja en Lars hielden het achterin goed dicht, dus de mogelijkheden die BMT kreeg, kwamen van dode spelmomenten. Bij een corner kon DUNO de bal maar ternauwernood wegkrijgen.
Aan de andere kant bleef DUNO kansen creëren. Justin schoot via een verdediger over, en Lars stuitte op de keeper, evenals Elian. Yordi schoot naast, en Elian schoot via de keeper naast. Geen doelpunten dus voor rust.
JO15 1 BMT Elian
In de rust werd duidelijk, dat Die Haghe opnieuw had gewonnen, dus puntverlies zou nu fataal kunnen zijn. Het risico als je zelf niet scoort, bestaat altijd dat de tegenstander dat wel doet. Na rust brak er inderdaad even een fase aan, dat het allemaal wat rommeliger werd bij onze helden. De vechtlust bleef onverminderd groot, dus BMT kwam nauwelijks in het stuk voor, al zagen zij een vrije schop naast gaan. Daniel gaf een mooie voorzet op Rosco, maar hij was niet zo gelukkig vandaag. Zijn schot verdween in het zijnet. Opnieuw een vrije schop voor BMT, maar de kopbal vloog hoog over. Eindelijk was daar dan de bevrijdende treffer. Lars gaf de bal aan Elian, en hij tikte de bal door naar Justin. Ditmaal was hij koelbloedig (0-1).
JO15 1 BMT goalHet was het zetje dat DUNO nodig had. Siwan schoot voorlangs, maar de bal kon nog worden binnengehouden door Rosco. Hij gaf voor, en Justin maakte zijn en DUNO’s tweede treffer (0-2). Nu was het zaak geen kansen meer weg te geven. Onze verdedigers speelden foutloos vandaag, en BMT kreeg er steeds minder vertrouwen in dat het nog goed kon komen. DUNO kreeg nog een aantal kansen om het doelsaldo op te krikken. Elian speelde naar de inmiddels ingevallen Sem, maar hij schoot over. Elian probeerde het nog een keer zelf, maar hij kwam de keeper niet voorbij. Bij BMT hadden de keeper en de grensrechter inmiddels van plaats gewisseld. Sem stuitte op de nieuwe keeper. Hier bleef het bij, en DUNO had in een sportieve wedstrijd gestreden voor wat het waard was, en daarmee verdiend drie punten gehaald.
JO15 1 BMT blijft op koersDe strijd om de eerste plaats is daarmee nog volledig open. Volgende week speelt DUNO thuis tegen Scheveningen, en gaat Die Haghe op bezoek bij SVH, de enige ploeg waartegen DUNO tot dusver punten heeft verloren. Als er volgende week weer drie punten worden behaald, staat op 26 mei de kraker tegen Die Haghe op het programma.
 
Astrid maakte dit fraaie fotoverslag

Ruud Nobel

Overige uitslagen:
HBS - Laakkwartier 1-1
Die Haghe - Scheveningen 3-1
SVH - VELO 0-1
 
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Free-Kick
M.C. Verhoef
Van der Loo Schoonmaakdiensten
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
Fröling's

Advertentie

Advertentie