Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO JO15-1 op koers voor poulewinst in bekercompetitie

De tweede ronde van de bekercompetitie was direct een soort van finale, want de twee winnaars van vorige week troffen elkaar op het verregende veld van DUNO. De BVO’s voeren elke week discussies over de nut en noodzaak van de kunstgrasvelden, maar voor de amateurclubs is het een zegen, want daardoor kan er bijna altijd gevoetbald worden. De wedstrijd was aan het einde van de middag gepland, en startte ook nog eens wat later dan op het schema stond aangegeven. 

Tijdens de trainingen willen de spelers nogal eens op halve kracht de opgegeven oefeningen uitvoeren, maar tijdens de wedstrijd is hier gelukkig (nog) weinig van te merken. Het is voor de trainers nog steeds een beetje zoeken naar de juiste spelers op de juiste plek. Vandaag debuteerde Ciwan, en hij kon prima meekomen. Kavisch speelde rechtsachter opnieuw een sterke wedstrijd, en Lars verzet als een moderne linksachter bergen werk. Centraal achterin hielden Danitsja en Boris de deur op slot. Levi, Yordi en Ciwan stonden op het middenveld. Elian, Justin en Giovanni zorgden voor het gevaar voorin. Thomas komt langzaam terug van een blessure, terwijl Daniel juist ontbrak door een blessure. In de tweede helft speelden Sem en Issam, respectievelijk op linkshalf, en op linksbuiten.

Tegenstander Verburch werd direct op eigen helft vastgezet, en de bezoekers hadden al vrij snel op achterstand kunnen staan. Elian zette zijn goede vorm van de afgelopen weken voort, en gaf Justin de eerste kans om te scoren. De bal vloog over het doel. Elian stond ook aan de basis van de tweede kans. Giovanni schoof de bal voorlangs. Driemaal is scheepsrecht. Ditmaal was het Justin die veel druk zette, en de bal wist te veroveren. Zijn schot werd nog geblokt, maar de rebound was een koud kunstje voor Giovanni (1-0). Elian probeerde de voorsprong te verdubbelen met een mooie individuele actie, maar de keeper lag in de weg.
Het was duidelijk dat DUNO op alle fronten de betere ploeg was. Giovanni gebruikte goed zijn lichaam om de bal te veroveren, en hij scoorde fraai (2-0).
Het werd nog erger voor de bezoekers, want Giovanni voltooide zijn hattrick na een goede voorzet van Justin (3-0).
DunoJO15 Verburch ElianVervolgens was het de beurt aan Levi, die de bal kreeg via Justin en Giovanni. Zijn schot was hard en onhoudbaar voor de keeper, maar de lat stond een grotere voorsprong in de weg. De rust was nog maar net voorbij, of tijdens één van de spaarzame uitvallen van Verburch werd er tegen gescoord. Het doelpunt had misschien voorkomen kunnen worden, maar de verdediging van DUNO kreeg de bal niet weg, en uiteindelijk leidde dat tot een tegentreffer (3-1). Ze konden niet lang de hoop koesteren op een goed resultaat, want de eerste aanval die erop volgde, bracht de marge weer op drie doelpunten. Yordi zette goed druk, en Elian kon profiteren en de 4-1 inschieten. Het verzet was nu definitief gebroken. DUNO bleef gedreven de weg naar voren kiezen. Lars bekroonde een zeer goede wedstrijd bijna met een doelpunt, maar stuitte op de keeper.
DunoJO15 1Verburch blessureGiovanni kon net zijn vierde treffer niet maken na goed voorbereidend werk van Elian en Yordi. De vijfde viel uiteindelijk toch. Yordi gooide ver in. Issam kopte door, en Elian maakte het prima af (5-1). Een doelpunt uit het boekje. Uit een corner van Levi kon de mee naar voren gekomen Boris de keeper helaas niet passeren. Thomas haalde verwoestend uit vanuit de tweede lijn, maar er zat nog een voetje van een verdediger tussen. De zesde kwam toch op het scorebord. Issam gaf vanaf links op maat voor, en Justin scoorde (6-1). Een overtuigende overwinning van DUNO, en de eerste plaats in deze bekerpoule is in zicht.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, waar een gelijkspel volstaat om naar de volgende ronde te gaan. Hopelijk zien we de komende week ook op de training wat meer beleving, zodat de wedstrijden nog beter gaan.

Astrid van der Zijden heeft weer mooie foto's gemaakt >>>
 
Ruud Nobel

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
VoetCentraal
Malaika Kids
R.A. von Oven & Zonen
ING
Tios
Free-Kick

Advertentie

Advertentie