Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO heeft een echte international voortgebracht: Bob Stam

bobstam1

Dat DUNO een echte internationaal heeft voortgebracht, zullen slechts weinig DUNO-leden weten. Toch kwam Bob Stam, geboren te Den Haag op 6 augustus 1918, vier maal uit voor het Nederland elftal.

Hij debuteerde op 26 maart 1939 als verdediger in de wedstrijd Nederland - Hongarije (3-2 voor Nederland, doelpunten van Leen Vente 2x en Bertus de Harder 1x). Het vervolg van zijn interlandcarrière was minder succesvol, want de laatste drie wedstrijden gingen verloren: op 19 maart 1939 werd met 5-4 van België verloren, op 7 mei 1939 was in Bern Zwitserland met 2 - 1 te sterk voor Oranje en op 17 maart 1940 was opnieuw België in de Hel van Deurne met maar liefst 7-1 Nederland de baas. Niet veel later brak de tweede wereldoorlog uit en was de interlandcarrière van Bob Stam voorbij. Overigens moet hierbij vermeld worden dat Bob Stam reeds in 1936 het DUNO-tenue verruilde voor het tenue van VUC, dat in die tijd in de hoogste voetbalafdeling uitkwam.

Dat Bob Stam toch met plezier op zijn DUNO-tijd terugkeek, blijkt uit de opmerking "bedankt DUNO" die hij op zijn bewijs van lidmaatschap schreef.

Joek Brandes is een andere DUNO speler welke het tot oranje heeft geschopt.

bobstam-kaart-a11966 dunoa1

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
VoetCentraal
Malaika Kids
R.A. von Oven & Zonen
ING
Tios
Free-Kick

Advertentie

Advertentie