Sportief, behulpzaam, gastvrij

Uit den Ouden Doosch

Uit den Ouden Doosch: Gezocht, namen bij historische foto

De rubriek Uit den Ouden Doosch levert verhalen op die veel worden gelezen. Zo leren ons de webstatistieken. Ook deze maandag weer een mooie plaat. Met dank aan oud-trainer (en meer) John Kolstee. We weten nu alleen dit: "De leider links op de foto is Ronald Weber en de leider rechts op de foto is John Kolstee..." Wie helpen ons verder? Weet jij meer namen bij de foto mail dan naar info@hsvduno.nl
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Godenzonen uit een niet zo ver verleden

Soms kom je in je zoektocht naar historische foto's tegen waar het geluk direct van afspringt. Zoals deze dus. Gemaakt tijdens een onderling toernooi op DUNO, spelers in het witte tenue van AD Sportwereld gehuld. We herkennen onder anderen Rene Beuker, Fred de Jong, Gurby Bulo, Leon Buis, Dennis Batten, Henk Ruijl, Rick Buis, Patrick Schilte en Richard Luijk. Dat waren nog eens voetballers... Meer historische DUNO-foto's zien? Kijk hier. Zelf een foto die we absoluut moeten laten zien? Mail aan info@hsvduno.nl
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Hoed af voor oprichters Nieuwenhuijsen

We hebben je onlangs al bijgepraat over de fraaie nieuwe fotowand op DUNO. Met nostalgische foto's die een mooie herinnering vormen aan het heden en verleden van DUNO. 
 
 
Onder die foto's ook de twee portretten van de heren die DUNO groot maakten: oprichter P.M. Nieuwenhuijsen senior (1872-1942, boven) en zijn zoon Piet Nieuwenhuijsen (1907-1988).
 
Naar eerstgenoemde was jarenlang een wisselbeker vernoemd op ons internationale jeugdtoernooi. Daaronder de foto van Piet Nieuwenhuijsen junior, hier gefotografeerd met een beetje schmink en een opgeplakt snorretje: hij speelde in een klucht speciaal gemaakt en opgevoerd voor het 30-jarig bestaan van DUNO. Beiden hebben DUNO gemaakt tot de club die we zijn geworden. Daarom ook hangen zij op de fotowand.

Wij nemen vandaag onze hoed voor hen af.

 

Lees meer...

Uit den ouden Doosch: Toen we onze huiskamer nog bouwden

We hadden het er onlangs al over: de komende tijd zul je steeds meer historische DUNO-foto's aan de muur in onze huiskamer gaan zien hangen. Waardevol bezit waar we op weg naar 100-jaar DUNO #100jaarDUNO steeds meer aandacht aan zullen gaan schenken. LEES OOK: Hedendaagse en historische foto's komen aan de muur. Van tijd tot tijd komen we zo fraaie exemplaren tegen. Neem nu bijgaande foto's, uit een tijd dat onze huiskamer en ons complex nog gebouwd moest worden. Nu zo vanzelfsprekend, maar dat was het voorafgaand aan de opening in 2007 bepaald niet. Heb jij ook nog foto's die je op grootse wijze in onze huiskamer wil zien terugkeren? Mail ze aan info@hsvduno.nl
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Herinneringen aan DUNO jaren '72/'73

Historie blijft toch een fraai gegeven. Zo ontvingen we van DUNO'er John Vlaardingerbroek bijgaande foto en tekst. John schrijf: "Beste, ik heb nog een foto van toen ik bij DUNO speelde, helaas weet ik niet meer welk jaar het was maar ik denk zo rond 1972/73. Mijn broer speelde ook hier in, wij staan rechts naast de leider (ik ben zelf met de witte broek ) en verder speelde er Jopie Gerritsen, Johnnie van Beek en de rest weet ik niet meer. Misschien is het leuk om de foto te plaatsen en kan ik de namen plaatsen bij de foto, alvast bedank voor de moeite."
 
Op Facebook zijn de eerste reacties al binnen, maar kom maar op. Info kan ook naar info@hsvduno.nl
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Juichen zo mooi ze vroeger alleen konden

De duizenden foto's die we van wijlen Daan de Ligt ontvingen bevatten geweldige stukjes geschiedenis van onze club. Van toen en nu, soms uit een grijs verleden. Zie hieronder de foto's uit het zwart-wit verleden van DUNO, met ook nog beeld van ons oude complex. Ja, ja - jeugd van nu: toen hadden we gras, waar je soms tot in je enkels in wegzakte. Of richting voorjaar de sleuven in het veld zag komen. Dat waren nog eens tijden... Met spelers die konden juichen zo mooi als dat je zelden meer ziet.
 
Wie overigens meer informatie heeft bij deze foto's, we ontvangen het graag via info@hsvduno.nl 
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Mannen tegen de echtgenoten van toen

Bij de familie (Maarten) Spaans is een set gouwe, oude DUNO-foto's opgedoken. Met leuke herinneringen aan DUNO-van-toen. Een duel van DUNO-coryfeeën tegen dames en partners van toen.... Wie herkent wie? Wie weet? Stuur aan info@hsvduno.nl 
 
Op de foto´s staan onder anderen wijlen Wout Buis, Tom Scholten, Joop Schilte, Maarten Spaans, Jan Kind, Andre Hardeman, Chris Beuker, Ton van Wijngaarden, Betty Lamens, Josje Schilte en Lidia Spaans. 
 
Reactie Raymond Trouwborst: "Allebei mijn ouders, blonde krullen is Jeanne Trouwborst . Ook in oranje met rode pruik, Fred Trouwborst."

Lees meer...

Medailles uit beginjaren van DUNO van schroothoop gered

Met dank aan Peter Pije, die het verdwijnen van het historisch materiaal voorkwam, hebben we er fraaie spullen bij uit DUNO's verleden. Heuse medailles, die gemaakt werden onder meer in de eerste jaren van het bestaan van onze club, eind jaren twintig van de vorige eeuw. De medailles werden vooral gemaakt ter herinnering aan toernooien op DUNO. Maar ook van deelname aan toernooien elders hebben we ze nu uit die begintijd. Ze staan vooral altijd op de foto en verdienen natuurlijk een ereplek op onze club. Veel, veel beter dan op de schroothoop.
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: DUNO-jeugd met leider Maarten Spaans

Dat waren nog eens tijden... Met leider Maarten Spaans gaat de DUNO-jeugd op de foto. Dat moet eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn geweest. Want we herkennen de jonge Michael Mooij, Marcel de Jong, Jack Spaans, Dennis Batten, Mark Huisman, Rob Schilte, Raymond Trouwborst, John Kind, Eugene Boutier, Olaf de groot, Eelco Cats, Henk-Jan van Nieuwkerk en Steve Venneman.
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Carnaval met een eigen DUNO-prins

Je zou het bijna vergeten, maar met Carnaval op komst is dit toch een mooi plaatje. Met dank aan DUNO'er Rob van der Linden die er een rijke verzameling foto's op nahield- oh zo geschikt voor deze rubriek Uit den Ouden Doosch.
 
De afbeelding die we voor ons zien stamt uit de oude DUNO-kantine. Waar hoog aan de muur deze verzameling Prinsen Carnaval ontstond. DUNO had ooit een rijke traditie van Carnaval vieren, compleet met eigen Prins en Raad van Elf.
 
Op de foto's herkennen we de Prinsen: Nico Vollebregt, Ton van Wijngaarden, Rob van der Linden, Henk van Ravensbergen. Hans Lamens en Joop Schilte. Zij zorgden er heel wat jaartjes achtereen voor dat er en groot feest was op DUNO. Ook een Kinderprins en Kinder-Raad-van-Elf heeft een aantal jaren bestaan. Mooie herinneringen doemen op.

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: DUNO zondag 1 van Hans Lamens

Met dank aan Iben Matla schrijven we weer een foto-van-toen bij in het DUNO-archief. Nog ongedateerd duiken we in de tijd dat DUNO zondag 1 onder leiding van trainer Hans Lamens bij Oranjeplein voetbalde. Op gras, veel gras zo te zien. Op de foto onder anderen: trainer Hans Lamens, Henk Ruijl, Raymond Houtman, Rinus van Dam, John Kind, Patrick Reinigert, Pedro Fortes, Surin Bresler, Maarten Timmer, Rene Jutte, Ricardo Piek, Selwyn Brunings, Peter Verreck, seizoen pupil Iba Matla ("kleine Beuker"), ook Harry Mos (verzorger) staat op de foto; Rene Beuker was alweer op vakantie. Heb jij een jaartal bij deze foto, namen of nog meer verhalen? Mail naar info@hsvduno.nl
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: DUNO A1 in 1986 naar Bad Brückenau

Het is 1986 en de DUNO jeugd A1 (O19-1 zouden we nu moeten zeggen) vertrekt voor een buitenlands toernooi naar Bad Brückenau. Het is een reisbestemming die vaker wordt aangedaan. Onder de initiatiefnemers is wijlen Frans Schrurs, oud-jeugdvoorzitter en voorzitter van de commissie die ons internationaal jeugdtoernooi jaarlijks organiseerde. Bekende DUNO'ers van toen en nu zijn van de partij. Het mooie in die jaren is ook: veel ouders reizen mee (dat vonden die aardige tieners van toen heel normaal...), ook zij voetballen daar hun wedstrijdje. Ook jonge en oude fans sluiten aan. Op onderstaande foto's herkennen we onder anderen: Edward de Reus, Marcel de Jong, Rene Beuker, Henk-Jan van Nieuwkerk, Silvio Gioia, Boudewijn van de Leck, Robbie en Patrick Schilte, Michel Wigman, Manuela Schilte, Jack Spaans, Richard Luijk, Dennis Batten, Henk Ruijl, Patrick Mooij, Joop Schilte en Steve Venneman. Meer namen die je ziet? Mail naar info@hsvduno.nl
 
De foto's zijn afkomstig uit de nalatenschap van Daan de Ligt, een van de reisgenoten.

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Roy, Nick en Jerry bij Bergfried Duitsland

Met dank aan DUNO-lid-sinds-mensenheugenis Hans de Kater kunnen we weer een nieuwe aflevering brengen van onze veelgelezen rubriek 'Uit den Ouden Doosch'. Ditmaal aandacht voor het 35ste jeugdtoernooi van SV Bergfried in Duitsland in 1997. We zien naast leider Patrick Demmers, de huidige trainer van SV Houtwijk, ook elftalleidster Anja Meere afgebeeld op de foto in het toernooiboekje. Het epistel dat Hans in z'n archief wist te ontdekken. Verder jeugdnamen van toen, volwassen DUNO'ers van later onder wie: Robbin de Kater, Roy Heikoop, Nick Heikoop, Jerry Wensveen en Mozes Schröder. Aan de beschrijving van de foto wordt in het toernooiboekje onder meer toegevoegd dat DUNO's huidige wedstrijdsecretaris op de foto ontbreekt. Aan de telefoon vermoedelijk...

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Rene Beuker viert feest met DUNO-maten

Hij zal eens een keer niet aan het feestvieren zijn. Uit het rijke DUNO-verleden: DUNO'er Rene Beuker in zijn jeugdjaren (met guitig brilletje) tijdens een clubfeest. Op de foto herkennen we onder anderen Erwin van der Harst (nu in DUNO 1 spelend), Patrick Mooij en Dennis Batten. De foto is afkomstig uit de collectie van Rob van der Linden, die onlangs meer foto's naar boven haalde. Ook diens zoon staat op de foto. Duidelijk wordt in elk geval dat Rene toen al een party-tijger was.

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Manchetknopen met echte DUNO-leeuw

Er duiken de laatste tijd mooie DUNO-snuisterijen op. Erelid Peter Pije kwam onlangs aanzetten met een speciaal DUNO-bierglas uit 1963, toen de club 40 jaar bestond. Die vondst haalde zelfs de krant. Maar het kan altijd nog meer zijn.... Oud-voorzitter en erelid Rob Leenheer ontdekte in zijn verzameling een set... manchetknopen met DUNO-logo. En de tekst: "Koning Voetbal", opgesierd door een DUNO-leeuw. Ooit een gift uit een collectie van wijlen Gijs Zoutenbier, onze oud-administrateur. We voegen ze toe aan de historische DUNO-vondsten.

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Zo kwam tribune DUNO veld 1 tot stand

Met dank aan Rob van der Linden, onze oud-doelman van DUNO (za) 1, zijn er unieke beelden opgedoken van de bouw van onze tribune, langs veld 1. Rob liet eerder foto's zien en ditmaal is het wel van een heel markante gebeurtenis uit ons DUNO-verleden. Toen het eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw sportief erg goed ging met de club, nam een aantal DUNO'ers het initiatief tot de bouw van een overkapping langs veld 1, aan de kant waar nu de flats staan. Veel eigen werkzaamheidheid leidde ertoe dat er een fraai bouwsel kwam. In de volksmond wel eens oneerbiedig 'fietsenstalling' genoemd, maar je stond er toch maar mooi droog onder. De tribune hield tientallen jaren stand, tot onze nieuwbouw en de aanleg van een nieuw veld 1 er een eind aan maakte. Met dank aan de noeste DUNO-vrijwilligers van toen.
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Clubblad van toen, foto van held van toen

Met dank aan oud-DUNO-speler Rob van der Linden hebben we weer flink wat nieuwe DUNO-foto's aan onze collectie kunnen toevoegen. De komende tijd zullen we uit dit nieuwe archiefmateriaal geregeld publiceren. Rob was doelman in het eerste elftal van DUNO en vierde belangrijke kampioenschappen. Hij was niet zomaar een doelman, hij was er eentje die vrijwel alle ballen pakte. Rob groeide uit tot een held van toen.
 
Samen met zijn vrouw Inge was Rob ook bijzonder actief op DUNO, zo was hij onder meer nauw betrokken bij de bouw van de toenmalige overkapping en tribune aan de Mgr. Nolenslaan. Inge van der Linden was jarenlang gastvrouw in onze bestuurskamer.

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Mysterie opgelost! Alle namen uit 1974

Het mysterie is opgelost! Moesten we onlangs nog schrijven "bijna opgelost", nu is het geheim ontrafeld. "Onlangs", dat was nadat oud-verzorger en leider Jan Morit flink wat namen kon aanvullen bij een foto van DUNO C1 uit omstreeks 1974. Dat was mooi, en het hielp inzender van het eerste uur Giel Rurup ook om met aanvullingen te komen. Waarmee de foto is voorzien van alle namen!
 
Giel schrijft:  "Waasdorp senior en junior heten Cees... De keeper naast keeper Jan is Richard Vrolijk."
 
Met dank aan Giel en Jan voor foto en namen!
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: We zijn er bijna met mysterie foto C1 '74

Het mysterie is bijna oplost. Onlangs stuurde Giel Rurup de webredactie een foto van DUNO C1 uit omstreeks 1974. Een aantal namen bij de foto konden we direct benoemen. Maar een flink aantal niet. Dankzij oud-verzorger Jan Morit (dank, Jan!) hebben we de lijst nu vrijwel compleet. Op twee namen na... Nou ja: een hele naam en een nog te vinden voornaam.
 
Wie helpt ons daarbij? Informatie graag naar info@hsvduno.nl

Lees meer...

Trots op nostalgisch voetbalshirt van DUNO...

De makers achter de website Haagse Voetbalhistorie, onder wie Rob Pronk, zijn onder de indruk van DUNO... Om preciezer te zijn: van een van onze voetbalshirts die in het sponsorhome hangt. Dit twitterde HvH erover:
 
"Wat hing er gisteren toch een schitterend nostalgisch voetbalshirt in de bestuurskamer van @HsvDuno zeg" en om dit shirt (gezien tijdens de Spoorwijk-reünie op DUNO) ging het:

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: Turbotaal en fascinerende elftalfoto oprichters

Je staat er niet elke dag bij stil, maar in DUNO schuilt heel wat geschiedenis. Daarover valt veel lezenswaardig te zien elders op onze site, en ook op de site over de Haagse voetbalhistorie. Fascinerend is en blijft natuurlijk die foto uit 1924, Het 1e elftal van DUNO, één jaar na de oprichting van de club in 1924...
 
 

Lees meer...

Foto van toen: Postuum eerbetoon aan overleden jeugdspelers

Foto's van voetbalteams van toen geven steevast mooie herinneringen. En soms ook heel ontroerende. Zoals deze, die we kregen toegestuurd door Remko Hayes. Op de foto ook twee overleden jeugdleden: Ronald Scheffers en Mark Rietveld. Dat hoort niet bij jongeren, dat ze overlijden. Maar we blijven herinneren. Zeker ook vandaag. Een postuum eerbetoon.
 

Lees meer...

Uit den Ouden Doosch: DUNO gesloopt! Dat leverde in 2007 nog eens mooie beelden op

2007. Het lijkt niet zo heel lang geleden, maar als je dan deze foto's vergelijkt dan weet je: toen zag het er op DUNO wel even anders uit. Na veel praten, samenwerken en dankzij een GEWELDIGE hulp van onze projectleider van en verhuurder Staedion konden we op 8 september 2007 Haagsche Dynamiek officieel openen.


Een mooi hoofdstuk in de DUNO-geschiedenis.


Het werd een groots feest, met onder anderen toenmalig burgemeester Wim Deetman en NOC*NSF coryfee Erica Terpstra. Er waren parachutisten met de sleutel, oud-Oranje kwam in actie en Den Haag FM deed er via Sportsignaal destijds allemaal live verslag van. Haagsche Dynamiek, met ook Sanquin Bloedbank en kinderopvang 2Samen, kreeg veel aandacht.

Lees meer...

DUNO logo

DUNO-jeugd van toen: Marten en Clarie Römer maakten er altijd een feest van

romer
Marten Römer was samen met Clarie Römer een vast leidend duo bij de jeugd van DUNO in de jaren zeventig. Beiden stonden garant voor leuke voetbaljaren, waarin veel DUNO'ers van nu groot zijn geworden. Dankzij dochter Marie-Claire kregen we de beschikking over elftalfoto's van toen. Wie herkent wie? Laat het ons weten via info@hsvduno.nl en de facebookpagina link met meer foto's. Het gaat met de leider en leidster van toen trouwens best goed, zo vernemen we.

 

Lees meer...

DUNO logo

Uit den Ouden Doosch: Dick Boereboom op de foto bij FC Den Haag

oudedoosdick
Dat wij een trainer hebben van onze DUNO-selectie die eerder op enig niveau speelde... dat weten de meesten wel. En soms duikt dan een leuke foto op, zoals deze ingestuurd door Eric Heijdt van DUNO 3. Op de plaat: Trainer Dick samen met Marcel Koning en Richard Tettero, als spelers van FC Den Haag, toen nog met shirtsponsor VHS. Oude tijden, van een speler die een aardig balletje kan trappen en dat nu soms nog laat zien op de trainingen.

Lees meer...

DUNO logo

Uit den Ouden Doosch: DUNO F1 uit seizoen 1989-1990

fotowimberkhuijsen

Bijgaande foto hebben we ontvangen van Wim Berkhuijsen, de oud-trainer die Fred Meere, oud-jeugdvoorzitter, eind mei op Kreta ontmoette. Naar aanleiding van zijn verslag op de site heeft Fred heel veel leuke reacties gekregen.

En nu dus deze foto van Wim. Goed voor een plekje in onze rubriek Uit den Ouden Doosch. Hieronder de namen van onze F-spelers plus trainer en begeleiding (bij slechts één spelersnaam heeft Fred z'n geheugen hem in de steek gelaten, de rest kwam vrij snel naar boven):

DUNO-F1 Seizoen 1989/1990

Achter (v.l.n.r.):  Wim Berkhuijsen (trainer), Fred Meere (leider) en Hans Dubbeling (leider);

Midden (v.l.n.r.): Kevin Meere, Hein van Doorn, N.N. (???) en Nico Knoester;

Voor (v.l.n.r.):  Jeroen Dubbeling, Wesley van der Linden, Pascal Morit (keeper) en Thijs Bruijl. Wie herkent de ontbrekende naam? Mail naar info@hsvduno.nl

Lees meer...

DUNO logo

Uit den Ouden Doosch: Foto jeugdteam circa 1972/1973, wie herkent wie?

fotojohnvlaardingerbroek
Bijgaande foto ontvingen we van oud-lid John Vlaardingerbroek. Wie herkent wie op deze foto? Stuur als je mensen herkent je mail naar info@hsvduno.nl
 

 

"Beste DUNO'ers, ik heb nog een foto van toen ik bij DUNO speelde, helaas weet ik niet meer welk jaar het was maar ik denk zo rond 1972/73. Mijn broer speelde ook hier in, wij staan rechts naast de leider (ik ben zelf met de witte broek) en verder speelden er Jopie Gerritsen, Johnnie van Beek en de rest weet ik niet meer. Misschien is het leuk om de foto te plaatsen en kan ik de namen plaatsen bij de foto. Alvast bedankt voor de moeite. Met vriendelijke groeten, John Vlaardingerbroek. Zie voor een grote foto hieronder bij lees verder.

Lees meer...

DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo

Machiel den Heijer in actie in rubriek "Uit den Ouden Doosch"

niek van zanten - machiel den heijer - peter grotzinger
DUNO'er Machiel den Heijer was onlangs jarig en dat lijkt ons een goede gelegenheid voor een nieuwe aflevering van "Uit den Ouden Doosch", onze fotorubriek met foto's van vroeger. Heb jij trouwens ook een leuke bijzondere DUNO-foto van toen (en dat hoeft ook weer niet heel lang geleden te zijn), stuur dan naar info@hsvduno.

Op bijgaande foto links Niek van Zanten van tegenstander Monster, midden Machiel den Heijer en rechts DUNO-doelman Peter Grötzinger. Niek van Zanten meldt overigens dat de bal in het net gaat.

Lees meer...

DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo

Uit den Ouden Doosch: 1962 kampioen

1961-1962 dunokampioen


Er is weer een foto uit een oude doos opgedoken. "DUNO kampioen" staat er op het spandoek, het moet dus wel 'eene zeer oude doosch' zijn waarin deze foto is aangetroffen. Een foto uit het tijdperk van paard en wagen.

Lees meer...

DUNO logo
DUNO logo
DUNO logo

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
't Telecomhuys
Fröling's
Van der Loo Schoonmaakdiensten
VoetCentraal
RW Repair B.V.
M.C. Verhoef

Advertentie

Advertentie