Sportief, behulpzaam, gastvrij

Senioren nieuws

Talentvolle jeugdspelers en oudgedienden versterken selectie

Met een vernieuwde selectie begint DUNO als derdeklasser aan het nieuwe seizoen, aan het kampioenschap (foto) denken we met een goed gevoel terug. Het leidt tot drie selectieteams, waarover trainer Patrick Demmers afgelopen week tijdens een eerste bijeenkomst de ambities formuleerde. DUNO 1 begint in de derde klasse, DUNO 2 speelt reserve derde klasse en DUNO 3 reserve vierde klasse. 

Lees meer...

Een groot, kalend hoofd duikt op bij zestig selectiespelers DUNO

Ineens een groot, kalend hoofd op het beamerscherm bij DUNO. Donderdagavond 21 juni 2018. Wat doet dat grote kalende hoofd daar? Het blijkt te zijn van assistent-trainer Hans Lamens die samen met leider van DUNO 2 Peter Pije van afstand in beeld komt. Kosten noch moeite worden gespaard om de technische staf compleet te krijgen op deze junidag in de DUNO-huiskamer. Met dank aan Cor Rouffaer die ervoor zorgt dat inbelverbinding en presentatie van deze selectiesessie in alle opzichten verrassend en goed is.
 
Liefst zestig spelers, een record. zijn van de partij als de nieuwe DUNO-trainer (die voorheen jarenlang jeugdtrainer van DUNO was) Patrick Demmers zijn verhaal doet. Een vernieuwde selectie luistert naar de ambities van DUNO 1 in de derde klasse en die van DUNO 2 (reserve derde klasse) en DUNO 3 (reserve vierde klasse). Ja, DUNO 3, want dit seizoen beginnen we met een derde selectieteam. Nieuwe en al langer bij DUNO voetballende spelers krijgen alles mee over het nieuwe seizoen, het oefenprogramma en de begeleidende staf. Op zaterdag 4 augustus begint het allemaal echt. Half elf, eerste training. Dan zijn Hans en Peter er ook weer bij. Live, in het echt.
 
 

Lees meer...

Selectie nieuw seizoen donderdag 21 juni om 20 uur bij elkaar

De nieuwe derdeklasser DUNO houdt donderdag 21 juni om 20.00 uur op Haagsche Dynamiek een selectiebijeenkomst met het oog op het nieuwe seizoen. De spelers zijn hiervoor uitgenodigd. Het gaat om alle spelers die komend seizoen deel uitmaken van de DUNO-selectie, ook de spelers die vanuit onze jeugd overkomen. Onder leiding van nieuwe trainer Patrick Demmers (foto) worden staf en spelers voorgesteld. Ook is er een blik op de oefenperiode. Meer informatie bij selectiemanager Jan Ponsen, 06-42273239 en jenenjan@live.nl
 
Het betekent dat onze huiskamer deze donderdagavond is geopend, ook voor iedereen die gezellig wil langskomen voor een hapje en drankje.
 
 
 
 
 

Niet Loosduinen, maar Hercules vergezelt DUNO naar 3e klasse

Niet Loosduinen, maar Hercules volgt DUNO vanuit de vierde klasse naar de derde klasse. Dat is de uitkomst van de finaledag 16 juni, waarbij Hercules ijzersterk voetbal liet zien en bij Loosduinen met 3-2 won. DUNO krijgt daarmee een heel sterke opponent toegevoegd aan de derde klasse die verder voor een flink deel uit Westlandse clubs zal bestaan.

Lees meer...

Speler, trainer John Kind ziet 'contracten' nieuw DUNO 4 getekend

DUNO is drukdoende het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 vorm te geven. Een van de aanwinsten is een vernieuwd vierde ZaMi-elftal onder inspiratie van de bekende DUNO'er (oud-speler selectie, trainer) John Kind. Hij kon onlangs 'de contracten' afsluiten. De eerste training zit er sinds afgelopen donderdagavond op. Wie de mannen in actie zag, weet dat de verwachtingen hoog mogen zijn. Op de foto John blij met alweer een nieuw contract. Inmiddels zijn de eerste sponsors ook al gestrikt. Het ziet ernaar uit dat DUNO-senioren de competitie met liefst zes zaterdagteams begint, twee meer dan we hadden.
 
Over dat vierde nog dit: Het nieuwe ZaMi 4 wordt een team met spelers met een DUNO-verleden. Zo zijn er een man of drie van HPSV (totaal komen er 8) die ooit al het mooie groen-zwart droegen en een een man of zes van GDA (totaal komen er 9) die ooit aan de Mgr. Nolenslaan hun kunsten vertoonden. Een goeie mix van jong en oud die het komend seizoen in de res. 5e klasse gaat acteren. Ook zal het team volledig “aangekleed” worden en zijn de spelers hun sponsors natuurlijk zeer dankbaar. Shirt en daarmee hoofdsponsor: “Het Andere Kantoor”; trainingspakken - “Van Leersum Dranken” en “Free-Kick Sport”; tassen - “JIF Diensten BV” en “Snoek Promo”; polo’s - “Cafe-Restaurant Hollandaise” en “Le Borsalino”; warmloopshirts - “Onderhoudsbedrijf Riethoven Vof & Zn” Ook zijn spelers en staf nog bezig met trainingstenues, waar ze op zeer korte termijn meer informatie over kunnen geven.
 

Lees meer...

Zondagveteranen winnen bronzen medaille op Hindoestaans toernooi

De Sunday Vets, de zondagveteranen van DUNO, reisden zondag 10 juni af naar de multiculturele sportvereniging TAC’90 op sportpark De Verlichting aan de Roemer Visscherstraat. De mannen van aanvoerder Marty van Bijsterveld en trainer Barry van der Mark waren als het enige ‘witte’  team uitgenodigd voor het voetbaltoernooi ter ere van het 145 jaar Hindoestaans Immigratiefestival.
 
Dankzij het goede samenspel behaalden de veteranen een mooie ereplaats en een plaquette. Bovendien kregen de DUNO-mannen allemaal een bronzen medaille voor de sportiviteit tijdens de wedstrijden. Het festival is ter herdenking van het feit dat 145 jaar geleden de eerste migranten uit India naar Suriname zijn gebracht. Daar werden ze koeien met gouden horens beloofd als ze vijf jaar op de suikerplantages kwamen werken. Maar er kwam niets van die afspraken terecht. De misleide contractarbeiders hebben zich in de decennia daarna een prima plaats in zowel de Surinaamse als de Nederlandse samenleving verworven.
 
Namens de veteranen,
Jeroen van Doorn

Lees meer...

INTERVIEW Benjamin van der Zwan: Dit is een team vol strijders

Huj kreeg al een symbolisch standbeeld toegewezen (LEES:  Een standbeeld voor Benjamin van der Zwan, kampioenstrainer) en dus wordt het nu de hoogste tijd ook in woorden Benjamin van der Zwan de hulde toe te bedelen die de trainer verdient. Hieronder een afscheidsinterview met de oefenmeester (die vertrekt naar Vitesse Delft), de jonge trainer die van DUNO toch maar mooi een derdeklasser maakte.

Lees meer...

Selectiebijeenkomst ZaMi-spelersgroep op donderdag 21 juni

We kunnen niet ontkennen dat er wat wordt geschoven met de selectiebijeenkomst voor de vernieuwde DUNO-spelersgroep. Maar het is nu definitief. De nieuwe derdeklasser DUNO houdt donderdag 21 juni om 20.00 uur op Haagsche Dynamiek een selectiebijeenkomst met het oog op het nieuwe seizoen. De spelers worden hiervoor uitgenodigd. Het gaat om alle spelers die komend seizoen deel uitmaken van de DUNO-selectie, ook de spelers die vanuit onze jeugd overkomen. Meer informatie bij selectiemanager Jan Ponsen, 06-42273239 en jenenjan@live.nl
 

Lees meer...

DUNO vrouwen maken nieuwe start! Doe jij mee? Meld je aan

Het was een enerverend seizoen voor onze vrouwenafdeling. Terugblikkend: De vrouwen van DUNO hebben alles bij elkaar enerverende SEIZOENEN achter de rug. Van goede zaken tot minder goede zaken binnen DUNO. Van kampioenschappen tot: totaal-niet-bezig-zijn met voetballen. Bij kampioenschappen zie je dat iedereen mee wil doen en men ontzettend blij is. Zeker als zaken goed gaan. Als zaken minder gaan (zoals het nu bijna afgelopen seizoen) is de animo minder.
 
Trainen, inzet, mentaliteit, alles wordt uitvergroot en veelal minder goed. Helemaal als speelsters wegblijven. Of: de manier van omgang met elkaar. Zeker na vele malen vragen en praten hierover. Al met al geen zaken die je kunt gebruiken om iets nieuws op te bouwen. Alle welwillende en goede DUNO-vrouwen niet vergetend!

Lees meer...

AD Haagsche Courant: Dubbel feest voor Remco van Weeren

Het was een bijzonder spandoek en dat bleef niet onopgemerkt. Het waren de selectiespelers zelf die het dundoek voorafgaand aan de overwinning op SV Madestein (6-1) aan de ballenvanger bevestigden. 'Remco je bent onze kampioen', stond erop te lezen.
 
Over het hoe en waarom schreven we al even, maar nu is het ook mooi verwoord door verslaggever Dave Grondel in AD Haagsche Courant. "Ik rolde van de ene emotie in de andere. Zoveel warme en gemeende reacties. Ongelooflijk. Dit is DUNO ten voeten uit en waarom ik al 25 jaar bij deze mooie club voetbal. Eigenlijk wilde ik er niet al te veel aandacht aan geven, maar dat is even anders gelopen," aldus Remco van Weeren op de website van de krant. Hier te lezen. 

Lees meer...

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Tios
Malaika Kids
't Telecomhuys
Fröling's
ING
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”

Advertentie

Advertentie